top of page
Lava Lulu_edited.jpg

HISTORIEN BAG RIDGECRAFT

"Jeg har haft marsvin siden jeg var barn og var med til at stifte Dansk Marsvineklub i 1984. Jeg avlede abyssiniere i farven skildpadde/hvid fra 1990-2004, hvorefter jeg har holdt en længere pause. I 2020 begyndte jeg igen mit opdræt i en alder af 50 år. Jeg bor på en landejendom i Holbæk, hvor mine marsvin går i en dedikeret stald. Jeg har en ambition om at forbedre abyssinier i farven brindle sort/hvid ved hjælp af sort/rød med sort/hvide gener. Lige nu giver farvevarianterne mange udfordringer, og det bliver en lang og spændende rejse at være med til at forbedre varianten. Se med her på siden!"

Nyt Oktober 2021: Mit nyeste projekt bliver at opdrætte to andre farvevarianter. Det bliver trefarvede i henholdsvis creme/sort/hvid og lilla/safran/hvid med mulighed for skiffergrå/buff/hvid. Se opdateringer under avlshanner- og hunner samt kuld.

STANDARDEN FOR ABYSSINIER RACEN BELØNNER SYMMETRIEN I KORREKT PLACEREDE ROSETTER OG KAMME, DER DANNES MED 90 GRADERS VINKLER. SAMTIDIG FORVENTES EN RUHÅRET PELS MED GOD ELASTICITET.

DET ER EN MEGET SVÆR RACE AT AVLE OG DERFOR SES OFTE MINDRE FOKUS PÅ TYPE END HOS ENSFARVEDE RACER. FOR AT FORBEDRE RACEN KRÆVES MANGE MARSVIN I AVL OG DET ER SÅLEDES EN RACE FOR SERIØSE OPDRÆTTERE MED PLADS OG SYSTEMATIK.

DER VIL NATURLIGVIS VÆRE EN DEL UNGER, DER IKKE KOMMER TIL AT INDGÅ I AVLSPROGRAMMET, OG DE SÆLGES  ENTEN SOM RACERENE ABYSSINIERE ELLER HVIRVEL MARSVIN (KÆLEDYR) ALT EFTER HVOR TÆT DE ER PÅ RACESTANDARDEN.


ALLE DYR FRA RIDGECRAFT ER SUNDE OG HAR VÆRET I KÆRLIGE HÆNDER FRA FØDSLEN.

bottom of page